Friday, July 22, 2011

A dress for birthday girl

----------
Sent from my Nokia phone

Wednesday, July 20, 2011

Tuesday, July 19, 2011

Tempahan Baju Kurung Masih Dibuka

*ENTRY2 BARU--SILA SCROLL DOWN YE*

Sesiapa yang rasa nak tempah baju kurung, boleh... untuk yang duduk di sekitar Puchong dan berdekatan je lah ye (shah alam, putrajaya, subang). Kalau luar dari tu, boleh je kalau korang sanggup bayar kos pengeposan yang dah naik mulai semalam. Kalau dulu, 1st 500 gram  RM 5.75 je... sekarang dah naik jadik RM 6.50 beb!

Tapiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.... aku cerewet...kih kih kih.. 
Hanya kain cotton je ok. Lain2 tak terima sebab masih belum di tahap sabar yang tinggi untuk memotong dan menjahit kain lembik2 ni....hihihiiii. Nak suruh aku cari kain pon boleh... But not for fussy customer lah. Setakat nak suruh cari kain polkadot tu boleh la... Cuma kalau korang punya explanation tu macam ni:

"Nak bunga kecik, tapi tak kecik sangat...pink tapi tak pink sangat dan tak nak ada kaler2 lain yang pelik2...bla...bla...blaaa..."

Sila lah beli kain sendiri....hehe

Ok, done. Berminat kalu...boleh terus SMS aku 0 satu 7-Dua kosong 1 sembilan 85 sembilan

Sneak preview: my gurl's dress

Working on it till 1 am in the morning doesn't make me feel sleepy. But when I suddenly realize that tomorrow is working day...arghh... I have to stop here tonight.

----------
Sent from my Nokia phone

Saturday, July 16, 2011

GA dah tutup! Pemenangnya?

Ok la...seminggu masa diberikan (lebih kurang la), malas nak simpan lama2...janji 16hb tutup kan? So saya kira dah tamat lepas dapat kesemua 130 tokens penyertaan. Boleh refer pada entry sebelumnya untuk nombor peserta.

Selepas me'lari'kan random. org, maka ini yang saya dapat:

(maaf, tak dapat nak print screen sebab tetiba je tangan dah ter klik run lagi sekali)

Nombor yang dipilih ialah 63.

So, kepada pemilik no. 63 boleh email saya di deejaywani[at]gmail.com untuk proses tuntutan.

Tahniah kepada pemenang. Yang tak berjaya, cuba lagi nanti ye. Rajin2 la datang blog ni. Saya ni rajin menjahit. Dan ada masanya memang suka nak bagi je kat orang apa2 yang pertama kali saya cuba jahit tu. hehe....

Tuesday, July 12, 2011

Giveaway my first stripe clutch!


I just finished sewing my first stripe clutch and seems like wanna to give it away to lucky readers.
No hard task, just leave ur 'creative' comment here. And I will count u in for 1 token.
If you willing to spread this giveaway by making an entry bout this, then 3 tokens will be given to u! Easy rite?
So readers, leave ur comment now and your email + your blog url link if u making entry bout this.
Good luck!
----------
Sent from my Nokia phone


*Update Tarikh Tutup: 16 July 2011

*Update senarai peserta
  1. Syai Sipot
  2. mama maman
  3. Farah Shamsudin
  4. Isteri Encek Bard
  5. Huda
  6. Huda
  7. Huda
  8. LadyzuL 
  9. MaMa CyDa
  10. MaMa CyDa
  11. MaMa CyDa
  12. Mylovelicious Cupcakes
  13. Hanis Azla
  14. nanakimie
  15. nanakimie
  16. nanakimie
  17. ♥♥azatiesayang ♥♥
  18. ♥♥azatiesayang ♥♥
  19. ♥♥azatiesayang ♥♥
  20. syawalsimpsons
  21. syawalsimpsons
  22. syawalsimpsons
  23.  Che Meow
  24.  Che Meow
  25.  Che Meow
  26. aNiM
  27. aNiM
  28. aNiM
  29. hani syahida
  30. hani syahida
  31. hani syahida
  32. fieda
  33. fieda
  34. fieda
  35. gadisBunga
  36. meoww cat
  37. meoww cat
  38. meoww cat
  39.  ...sWeeT uMi...
  40.  ...sWeeT uMi...
  41.  ...sWeeT uMi...
  42. Cik Rose Cute
  43. Cik Rose Cute
  44. Cik Rose Cute
  45. IntaNBerliaN
  46. IntaNBerliaN
  47. IntaNBerliaN
  48. eB ezrin
  49. eB ezrin
  50. eB ezrin
  51. Nida
  52. Nida
  53. Nida
  54. fadwa daud
  55. fadwa daud
  56. fadwa daud
  57. Maya Mayana
  58. nabila azmi
  59. nabila azmi
  60. nabila azmi 
  61. IBU AQIL
  62. IBU AQIL
  63. IBU AQIL
  64. Jaa
  65. Jaa
  66. Jaa    
  67. Ichi      
  68. mzhany
  69. mzhany
  70. mzhany
  71. #ciksuzlin
  72. #ciksuzlin
  73. #ciksuzlin
  74. naju 
  75. naju 
  76. naju 
  77. suzie 
  78. Fadzillah Kamarudin
  79. Fadzillah Kamarudin
  80. Fadzillah Kamarudin
  81. haiza aryani ilyas
  82. haiza aryani ilyas
  83. haiza aryani ilyas
  84. annur_islam
  85. annur_islam
  86. annur_islam
  87. Fadzlina Zaman
  88. Fadzlina Zaman
  89. Fadzlina Zaman
  90. Cik Purple Pinkypuff
  91. Cik Purple Pinkypuff
  92. Cik Purple Pinkypuff
  93. ♥CIK IERA♥ 
  94. ♥CIK IERA♥ 
  95. ♥CIK IERA♥ 
  96. fara anak abah 
  97. fara anak abah 
  98. fara anak abah 
  99. Adek Pijat 
  100. Adek Pijat 
  101. Adek Pijat 
  102. Annis Wina
  103. Annis Wina
  104. Annis Wina
  105. abazilah 
  106. abazilah 
  107. abazilah 
  108. Farah Chewcorns 
  109. Farah Chewcorns 
  110. Farah Chewcorns 
  111. Yaati Nor
  112. Yaati Nor
  113. Yaati Nor
  114. Musliza Hasni 
  115. Musliza Hasni 
  116. Musliza Hasni 
  117. shera haifa
  118. shera haifa
  119. shera haifa
  120. Still alive
  121. cikpuanhady
  122. cikpuanhady
  123. cikpuanhady
  124. asiah_najihah
  125. asiah_najihah
  126. asiah_najihah
  127. Zulleen
  128. -tAlkativE-
  129. -tAlkativE-
  130. -tAlkativE-
*Update lagi...cara pemilihan pemenang: By random.org

Monday, July 11, 2011

Bermain dengan yang kecil molek

Bila kebosanan atau tertekan, aku suka habiskan masa dengan fokus membuat kraf2 yang kecil molek dan simple seperti hiasan2 untuk klip rambut/ brooch.

Flower Hair/Shawl Clip

Ribbon...tak tahu nak buat apa.

Hair Clip...

Shawl clip...dah macam pepatung pulak kan?

Polka dot ribbon bow...made for ID Holder ribbon strap.

Friday, July 8, 2011

16mm Plain Grossgrain Ribbon RM10 per pack

This pack contains of 9 metres ribbons, 1 meter for each color.
RM 10 including postage. Interested? Fill in the form ya :)

Wednesday, July 6, 2011

Customize Baju Kurung for Lil Doter



Abaikan model berseluar tidur ye. Masa ni kain nya belum sepat jahit lagi...hihi... Seronok rupanya bila dapat menjahit baju untuk anak kan?

So...kalau ada yang berminat nak tempah, leh hubungi saya menerusi page Contact Us di atas ok. Untuk baju kurung budak umur 3 tahun ke bawah, saya ambil upah RM 15. Tambahan RM 10 untuk hiasan applique dari felt macam yang model kenit saya pakai kat atas tu :)

Tuesday, July 5, 2011

Small Wristlet Pouch


Akhirnya...setelah bereksperimentasi dari dulu hingga kini, last week saya berjaya menjahitnya. Comel kan? kih kih kih...Kalau sendiri tak puji, sapa lagi nak puji kannnn

So, I am letting them go for RM 15 each, including postage.


Yang ni leopard print. 


Alas dalamnya saya gunakan polkadot cotton


Yang ni plak pink stripe


Ponnn alas dalam guna polka dot cotton


Yang ni plak LV printed. Tapi tak mo jual. Nak bagi customer yg buat pembelian melebihi RM 50 in single receipt, not including postage. Promo ni khas untuk bulan July je. Dan pouch ni tak de tali.


Kalau nak order pon boleh :)