Wednesday, July 18, 2012

Open Bloglist for Crafters ONLY [STICKY POST]

*Scroll Down for NEW Entry*

Salam semua... hari ni saya baru nak tergedik-gedikbuat blog list lepas tengok blog ni macam kosong sangat...huhuu.

Siapa2 nak masukkan link dekat blog saya, silakan...hanya tinggal komen korang kat entry ni ikut format:

URL link:

Ceritakan sikit mengenai kraf yang korang buat...atau sila mention jika korang ni adalah Craft Supplier :)

29 comments:

UNI said...

Hye mama zara, sy nak join!

URL link : http://www.colourfulcraft.com

im a crafter. =)

klu buat column utk craft suppliers, crafters, etc. lagi memudahkan kite utk mencari item2 tertentu bile perlu.

btw, blog sy ade section for Craft Supplies & Creative Crafters. =)

Rodzila said...

Mama Zara..
Saya juga nak join..
www.ummisewingroom.blogspot.com

Saya crafter. Buat felt craft, jahit beg (macam2 beg)..jahit baju jugak..maternity gown dan baju kurung serta baju melayu.
Tapi untuk tempahan raya dah tutup :P
Thanks.

fieza said...

salam...mama zara. saya nak join jugak

www.olaolicraft.blogspot.com

Buat bantal dari flannel, felt & cotton...thanks..

Walnut Shoppe said...

Salam mama zara ..
Saya nak join gak :3

www.walnutshoppe.blogspot.com

Saya baru je start mengait..ada la sikit2 saya buat..tapi insya Allah boleh dapat dalam harga yang berpatutan :)

Sedia menerima order bila2 masa .. time ksh :)

Langit Pertama said...

Mama Zara... Nk join jgk bole tak..

http;//asma-felt-box.blogspot.com

Sy crafter dan craft supplier. Tp baru2 lg, brg takde la byk mana... HUhu...

ajjah said...

Salam :)

I came from 1H1P group tadi.. hehe

Name: azzah
UR:: http://sew-fabby.blogspot.com
Products: Bags, Pouches, Sleeves untuk hand phone, laptop & lain-lain..

Selamat berkenalan :)

Miss Mya said...

Salam,

Saya Miss Mya :)

URL link : http://cempakasartandcraft.blogspot.com/

Saya more on crafter blogger, which mainly blog something cute/inspiring/colourful/craft review and a little bit of my experiments & item for sale.

Saya adore craft & design so much.

Saya sangat berharap my posting boleh membuatkan pembaca gembira & inspired :)

x

NoEn said...

salam,

sy noen a.k.a mama alya

URL: http://wanznoen.blogspot.com/

suka menjahit especially dress kanak2 sebab ada budak kecil yg comel akan menggayakan setiap rekaan/hasil jahitan sy..hehe

dazzledania said...

Salam..saya pun nak masuk group neh. Saya uat hairclip,headband,brooch dll. saya juga bole supply kan barang craft cam brooch pin,charms,aligator etc..i love everything that start with craft word!

bella said...

hi mamazara

boleh bella join sekali ker?..bella suke sangat ngan craft dan sekarang dah mula berkecimpung balik ngan kraf ni terutama kraf crochet..bella juga ader buat manik,anyaman dan sewing macam patchwork..

hope sangat2 dapat berkongsi minat dan idea yang sama ngan semua orang yang minat craft di seluruh malaysia

http://www.endu_bella.com/facebook
http://bellacloset-bella.blogspot.com

Yaati Nor said...

saya pon nak join la..

saya baru belaja mengait..berhasrat menerima tempahan..tp blog campur dgn personal..tak kisah kot..
saya buat crochet brooch & getah rambut..

http://yaati83.blogspot.com/

bella said...

sekarang ni bella tengah busy ngan crochet..hope sangat2 dapat join juga so dapatla berkongsi hobi yang sama.before ni ada share comment..and bagi URL tp bella tersilap tulis link ari tu so nak buat ralat ni.

join bella kat link ni yea:
htpp://bellacloset-bella.blogspot.com
www.endu_bella@yahoo.com/facebook/bellabelz

TQ So Much.

Ayu@Sweetlilcraft said...

Assalam wani, akk tak perasan ni blog wani rupanya :)

akk dok cari kt blog lama, link yg wani tgal hari tu tak dpt buka.

Nanti add link akk ye:
http://sweetlilcraftcollections.com.
(crafter)

http://sweetlilcraftcollections.com/shop
(yg ni dlm craft supply)

Thank you Yang, nanti akk link baru wani:)

Yuyu Musa said...

sy nak join jugak tapi saya buksan crafter dan tak pandai buat craft..sobbsss...

http://ryujan.blogspot.com/

tq..:)

fazilzura said...

Salam ...

aci dak nak join jgk ..

zura ni sgt2 suke kan craft , bermula dgn wat tuk anak , lama2 ramai plak pakai tempah ..syukur dgn kebolehan & rezeki yg di beri

http://fazurybeuteq.blogspot.com

zura ada wat keychaim, headband, pin tudung...

blackcardomompods said...

Mamazara,sya ternmpk satu komen awk psl 3d scan.kt mana n berapa yg murah?

Anonymous said...

mama zara,, just to make correction..hehe ur date 2012..not yet laa mama..now 2011..:)

Aku Ibu Muda said...

dear anon...mmg sengaja letak 2012 :) so that post ini akan sentiasa berada di atas.

sbb tu lah namanya sticky post :p

Ninie said...

Salam Ibu Muda:

Ninie nk masuk bloglist Ibu Muda bleh?

http://thebeautyofsplendid.blogspot.com

Blog Ninie ialah crafty blog, specifically on handmade-crafts. Ninie ialah scrapbookers, mak andam sambilan n buat goodies/hantaran for wedding. Ada creative recipes juga. Ninie juga amik tempahan doodles and caricatures (lukis manual). Semua hasil kerja Ninie bleh dilihat via buttons bawah header...ahaks.

eiela said...

patut la mcm kenal je, aku ibu muda rupanya. saya nak join jugak.

http://mycraftzon.blogspot.com

blog mengenai kraf daripada felt macam keychain, pendrive case dan jugak quilling. dah link akak dalam bloglist saya.

Aku Ibu Muda said...

ok eiela...nanti akak masukkan ye :)

hana said...

salam..
sy hana..
nk join bley..

http://www.kinkiutside.blogspot.com

sy wt felt craft..tp baru je start..hehe...stakat ni byk wt utk sdare n kwn2 terdekat je~

thanks!

budak penjara said...

tinggalkn je??

Crafthinks said...

hi mama zara,

saya mama daniel, nak join jugak..
kita change link ok..

http://crafthinks.blogspot.com/

Keep in touch!!

SHANOR said...

Salam Mama Zara..

Saya pun nak join juga laaa. jom singgah..

http://shanorfeltcraft.blogspot.com

Ros said...

Salam ziarah.

rusydi hikmawan said...

hey mama zara aku pon nak join. salam www.jejakbersekolah.blogspot.com

Amani Beg & Kraf said...

salam wani.. baru je buka blog
http://amanibegkraf.blogspot.com/

p/s : kakak ipar kak liza AB

Ayu@Sweetlilcraft said...

Salam wani,

akk dah tukar link. ni link akk ye:

http://sweetlilcraft.blogspot.com/.

boleh masukkan akk dlm group 1h1p tu ye. tq dear.

take care :)